Cavalier King Charles

Inhoudsopgave
Inhoudsopgave
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter

Cavalier King Charles-spaniël

0 / 10
7.3/10
7.3/10

Uiterlijke kenmerken

0 / 10
8.3/10

De Cavalier King Charles is een kleine hond die bekend staat om zijn lange hangoortjes en -haren. Een normale Cavalier ruik je niet, tenzij ze buiten hebben gespeeld in de regen. Buiten de geuren van een natte hond heeft een Cavalier geen sterke geur. Ze worden gemiddeld 30 tot 40 centimeter hoog en zullen tussen de 4,5 en 11,5 kilogram wegen. Een Cavalier heeft een levensverwachting tussen de 9 en 14 jaar.

Bekijk alle hondenrassen..

wat is een cavalier king charles
gedrag van een cavalier king charles puppy

Gedrag en karakter

0 / 10
6.7/10

De Cavalier is een gezelschapshond die erg gesteld is op contact met honden en mensen. Dit ras behoort tot één van de meest vriendelijke hondenrassen. Ze zijn daarnaast erg sportief en houden van gezelschap. Over het algemeen blaffen Cavaliers weinig en vertonen ze weinig agressie. Dit komt doordat deze honden erg genieten van gezelschap van anderen. De typische Cavalier is altijd vrolijk, vertrouwd en gemakkelijk in de omgang. Het is een vriend voor iedereen die hij ontmoet. Ze zijn trouw aan hun baasjes en ze houden erg van knuffelen. Cavaliers pups zijn, net als de meeste pups, heel erg speels en energiek. Ze zullen hyperactief blijven tot ze ongeveer één jaar oud zijn. Dan zal dit, afhankelijk van de training, in meer of mindere mate afnemen.

Alleen thuis laten

Cavaliers zijn huishonden en mogen nooit zonder toezicht buiten worden gelaten. Als u overdag meerdere uren weg moet, zorg dan voor een veilige plek in huis voor uw Cavalier. Het is aan te raden om een puppy niet langer dan 1 á 2 uur thuis te laten. Even belangrijk is dat dit ras is zeer afhankelijk van menselijk gezelschap. Ze hebben het grootste deel van de dag gezelschap nodig en raken gestrest als ze te lang alleen blijven. Scheidingsangst is een echt probleem bij Cavaliers. De Cavalier moet het grootste deel van de dag gezelschap hebben (van mens of andere huisdieren). Ze houden er niet van om langer dan een paar uur alleen gelaten te worden. Het zijn zeer afhankelijke honden – vaak te afhankelijk. Wanneer een Cavalier zich verlaten voelt, dan wordt ze angstig, wat hij zal uiten door destructief te kauwen en te blaffen. Als je full-time werkt, is dit niet het ras voor jou.

Buiten slapen

Een Cavalier is niet geschikt om buiten te slapen. Cavaliers zijn speciaal gefokt om binnenshuis te zijn. Het zijn gezelschapshonden die in de buurt van mensen willen zijn, of in ieder geval, rond de plaatsen waar ze wonen. De hele dag een cavalier in een tuin achterlaten, uit de buurt van mensen en bekende geuren van zijn familie, is verontrustend voor dit ras. Indien de hond wordt afgezonderd, kan dit voor een reeks gedragsproblemen zorgen.

Cavalier King Charles puppy training en zindelijkheid

Blaffen

Over het algemeen blaffen Cavaliers niet veel. Door hun volgzame aard is veel blaffen niet kenmerkend voor deze honden. Deze honden genieten van het gezelschap van anderen. Ze vertonen daarom meestal geen agressie. Natuurlijk blijven het wel honden. Hondenbezitters kunnen verwachten dat deze honden van tijd tot tijd blaffen. Bijvoorbeeld als ze iets interessants uit het raam zien. Sommige Cavalier-eigenaren geven aan dat deze honden kunnen blaffen als ze andere honden horen blaffen. Begrijpelijk, gezien het toch dieren blijven.  Er is één aandoening die ervoor kan zorgen dat de Cavalier aanhoudend blaft: Verlatingsangst.

Training

0 / 10
9/10

Ze reageren goed op vrolijke training – zolang ze je respecteren. De meeste Cavaliers zijn beleefd tegen iedereen en vredig met andere honden en katten. Zoals bij alle zachtaardige honden, is er kans op verlegenheid, dus Cavalier King Charles Spaniel-puppy’s hebben veel vroege socialisatie nodig om een zelfverzekerd, extravert temperament op te bouwen. Training met een goede honden bench helpt om de energieke karakter van de Cavalier onder controle te houden.

Zindelijkheid

Cavaliers zijn gemakkelijk om te trainen met behulp van een goede puppycursus. Het is echter gebruikelijk dat ze wat meer tijd nodig hebben om zindelijk te worden. Cavaliers hebben in het begin vaak nog moeite met het controleren van hun spieren. Om hier op de juiste manier mee om te gaan dient u de pup tot de leeftijd van twee maanden elke 30 tot 60 minuten uit te laten. Als de hond tussen de acht weken en vier maanden oud is, dan moet u de hond elke twee uur uitlaten. Als de hond ouder is dan vier maanden kunt u de hond om de vier uur uitlaten. Zorg ervoor dat de hond een routine krijgt. Laat de hond om de paar uur uit. Zorg ervoor dat u een plek vind waar ze erg zindelijk is en breng haar continu naar diezelfde plek. Laat de hond eraan wennen om uit zichzelf naar die plek toe te gaan.

Verzorging

0 / 10
6.3/10

Voeding

Cavalier King Charles-spaniëls zijn actieve kleine sporthonden die doorgaans veel energie gebruiken in hun dagelijkse activiteiten. Toch zijn ze vatbaar voor obesitas. Dit maakt het erg belangrijk om niet alleen deze honden correct te voeren, maar ook om ze regelmatig te controleren om eventuele veranderingen in gewicht of conditie zo snel mogelijk op te vangen. Hoeveel een Cavalier moet worden gevoerd, hangt af van verschillende factoren, waaronder het gewicht, het activiteitenniveau, de grootte van de hond en het soort voedsel dat wordt gebruikt. Veel eigenaren kiezen ervoor om hun Cavalier droog hondenvoer te voeren omdat het handig en betaalbaar is. Volg bij het voeren van deze voedingsmiddelen de instructies op de zak om te bepalen hoeveel u moet gebruiken.  

Cavaliers kunnen erg kieskeurig zijn over droogvoer. Let daarbij op dat de Cavalier niet te vaak mee eet van het menseneten. Dit kan er namelijk voor zorgen dat hij (droog) hondenvoer compleet zal weigeren. Uw hond kan wennen aan menseneten, waardoor hij zich opstandig kan gaan gedragen indien hij dit niet krijgt. Zorg ervoor dat u hem consistent gaat opvoeden. Voor u het weet moet u uw Cavalier elke dag met een lepel voeren.

Beweging

Een flinke wandeling van 20 tot 30 minuten is goed voor de Cavalier. Een korte wandeling is meestal 10 tot 15 minuten. Het is gebruikelijk dat Cavalier King Charles drie tot acht kilometer per dag loopt. Rennen is geen goed idee. U kunt wel een blokje om met de hond joggen. Cavaliers hebben behoorlijk wat beweging nodig – een paar lange dagelijkse wandelingen zijn hiervoor aan te raden. Indien uw hond onvoldoende beweging krijgt, zullen ze sloom worden en mogelijk obesitas krijgen.

Uiterlijk

De Cavalier King Charles Spaniël verliest veel haar. Het is daardoor mogelijk dat u veel haar zult vinden op uw kleding en meubels. Wees hier op voorbereid. Cavaliers hebben een zijdeachtige, gevederde vacht die gevoelig is voor matten en klitten. Afhankelijk van de levensstijl van de Cavalier dient hij zo vaak als elke week tot maximaal één keer per zes weken te worden gewassen. U dient ook om hygiënische redenen de vacht met regelmaat te trimmen. Het behouden van een gezonde huid en vacht is van primair belang.

Gezondheid

De gezondheidsproblemen is verreweg het grootste nadeel van de Cavalier. Een hond van dit ras heeft namelijk een hoop erfelijke gezondheidsproblemen. De nummer één probleem van Cavaliers zijn erfelijke hartziekte (een snel progressieve vorm van mitralisklepziekte). De helft van alle Cavaliers zullen op 5-jarige leeftijd hartaandoeningen ontwikkelen, en vrijwel alle Cavaliers op 10-jarige leeftijd (als ze deze leeftijd halen). Niemand mag een Cavalier King Charles-spaniël aanschaffen, tenzij hij veel geld kan uitgeven aan doorlopende hartzorg door een hondencardioloog.

De helft van alle Cavaliers kan een erfelijke neurologische aandoening (syringomyelia) krijgen. De meeste honden vertonen symptomen tussen 6 maanden en 3 jaar oud. Deze verwoestende ziekte veroorzaakt abnormale huidsensaties, gevoeligheid voor aanraking, pijn en / of zwakte en moeilijk lopen. Sommige Cavaliers worden slechts licht aangetast en doen het goed met dagelijkse medicatie, terwijl anderen moeten worden ingeslapen. Er is geen remedie voor deze wrede aandoening. Deze problemen zijn in het hele ras aanwezig.

Wat kost een Cavalier?

0 / 10
6.1/10

Aanschaffen

De aanschafprijs voor een Cavalier King Charles-spaniël puppy varieert van €1.500 tot €3.000.

Accessoires

Als u uw nieuwe hond het gelukkigste en het meest liefdevolle huis wilt geven, is het belangrijk om een paar essentiële accessoires klaar te hebben voor uw nieuwe familielid! Hier volgt een korte lijst met accessoires die u kunt aanschaffen (met de gemiddelde kosten erbij):

De prijzen voor accessoires zijn erg afhankelijk van hoe eenvoudig of luxueus u ze wilt hebben.

Naarmate uw hond volwassen wordt, zullen ze minder behoefte hebben aan speelgoed. Bij de bench is het belangrijk dat u het groot genoeg koopt, zodat de hond op later leeftijd nog in past.

Controle en vaccinaties

Daarnaast is het super belangrijk om uw Cavalier de gezondheidscontroles te geven die ze nodig hebben om sterk en gelukkig te worden. De essentiële stappen die uw Cavalier nodig heeft voor zijn eerste verjaardag, zijn:

Een alternatief voor bovenstaande vaccinaties is een huisdierenverzekering. Voor een Cavalier betaalt u voor de huisdierenverzekering ongeveer € 30 per maand. Dit komt neer op € 390 per jaar.

Met een verzekering bent u gedekt bij onder andere het ontwormen, castreren, medische controles en nog meer.  En hoewel je zeker kunt besluiten om geen dingen zoals een verzekering aan te schaffen, moet u beslissen of het echt eerlijk is voor de hond als je de dure medische rekeningen niet kunt betalen, mocht er iets misgaan. Onthoud dat er meer kosten zijn verbonden aan het eigendom van honden dan alleen de aankoopprijs vooraf. Zoals het eeuwenoude gezegde luidt: “Een hond is voor het leven” en ze moeten worden verzorgd, net zoals iedereen dat zou doen.

Chippen en registreren

U moet uw hond binnen 7 weken na de geboorte laten chippen en registreren. Ook honden die u importeert moet u laten registreren. Dit moet binnen 2 weken na aankomst gebeuren. Voor het chippen en registreren van een hond gelden geen vaste prijzen.

Voedsel

Cavalier King Charles zijn honden van het “kleinere” ras die veel beweging nodig hebben. De Cavalier kan drie type voer eten. Zo is er droogvoer, hoogwaardig droogvoer en nat hondenvoer. Elke hond heeft zijn eigen voorkeur. Een hond kan alle soorten voer eten. U kunt ervoor kiezen om budget voer te nemen of wat duurdere voer om uw hond extra te verwennen.

Trainingskosten

Een andere uitgave die u al dan niet besluit te maken, zijn opleidingskosten. Overweeg of u boeken of een online cursus wilt aanschaffen om te leren hoe u uw hond kunt trainen. Een andere optie is om u in te schrijven voor een fysieke hondenschool.

Totale kosten voor een Cavalier in het eerste jaar

In totaal zult u in het eerste jaar rekening moeten houden met ongeveer € 2.190 tot €4.770.

Indien u ervoor kiest om geen verzekering te nemen dient u altijd een spaarpotje te hebben opgebouwd voor ongevallen. Indien dit niet binnen uw budget past, overweeg dan om eerst te sparen alvorens een hond aan te schaffen. Een andere mogelijkheid zou zijn om een dierenverzekering  af te sluiten. Niets is vervelender dan te zorgen voor een ziek huisdier waar u van houdt, maar waar u niet de financiële lasten van kunt dragen.

Conclusie

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
This div height required for enabling the sticky sidebar
Vul je naam en e-mail in en klik op inschrijven