Honden

Inhoudsopgave
Inhoudsopgave

Veel mensen weigeren om hun hond in een bench of kennel te trainen, omdat ze dit wreed vinden. Terwijl een bench of kennel een hond juist een gevoel van veiligheid geven. Een goed uitgevoerde hondentraining is dan ook zeer effectief en kan een redder in nood zijn voor hondenbezitters. Doordat u uw hond traint kunt u hem beter onder controle houden. Naast basiscommando’s zoals zit en af. Zult u ook een band met uw hond opbouwen waardoor u en uw hond elkaar aan kunnen voelen. Indien deze band zo hecht is kunt u er zelfs voor zorgen dat uw hond dingen doet zonder een commando te roepen. Hondentraining is er voor elke leeftijd. Van jonge pup tot een volwassen hond. U kunt met uw hond op elke leeftijd alle kanten op. Een gemiddelde hondencursus kost tussen de €20 tot wel €200 per sessie. Dit is sterk afhankelijk van de type hondentraining u wilt volgen.

Als uw hond stijf is of moeite heeft met traplopen. Meer dan normaal slaapt of veel water drinkt. Of een andere gedragsvorm dat afwijkt van zijn normale gedrag. Of als uw hond veel hoest, niest, overmatig hijgt of moeilijk ademhaalt. Dan kan het goed zijn dat uw hond ziek is. Ook als u droge jeukende huid, zweren of knobbeltjes ontdekt kan het tekenen zijn van problemen. U kunt ook opmerken wanneer uw hond pijn heeft. Vaak uit zich dat in stijfheid en mank lopen. Dit zijn de meest voor de hand liggende tekenen van pijn bij uw hond. Uw hond kan bijvoorbeeld ook terughoudend zijn bij het traplopen of merkbaar traag opstaan. Dit kunnen tekenen zijn van problemen bij uw hond.

Sporthonden zijn actief en alert, voorbeelden hiervan zijn Labrados, Spaniels en Retrievers. Honden met veel uithoudingsvermogen zijn honden zoals; Beagle, Basenji en Coonhound. De speelgoedrassen zijn honden van klein formaar, maar groot van persoonlijkheid. Voorbeelden van speelgoedrassen zijn; Affenpinscher, Havanezer en Maltezer. Wist u dat de Golden Retriever het het hoogst scoort op goed gedrag van alle hondenrassen? Op de tweede plaats scoort de Cavalier King Charles Spaniel het hoogst.